Jasper Roberts - Blog

Alpakka

Tino Marcado

Frem til 2011 var det melkeproduksjon som holdt gården i gang, men vi måtte dessverre legge den ned når det var så vanskelig å få avløser.

Vi sto igjen med et stort tomt fjøs, og følte at det ble helt feil å la det være uten dyr.

Så vi satte oss ned og tenkte alternativt, dyr måtte vi jo bare ha! Vi kom fort frem til at besøksgård var det vi ville drive med og satte i gang med å ominnrede fjøset for nye dyr.

Vi begynte med å innrede fjøset for hønene, endene og kaniner. Men det var ikke nok til å fylle fjøset på langt nær.

Mor i huset er en ivrig strikker, og en dag mens hun søkte på alpakkagarn på Internet kom hun over en side med lys levende alpakkaer! Dette måtte undersøkes nærmere, og veien til telefonen for å avtale et besøk var ikke lang!

Vi dro til en alpakkagård og ble møtt av en flokk fvakre alpakka med store vakre øyne og flotte personligheter. Vi fikk gå en tur med de, og der og da hadde alpakkaen allerede satt rot i hjertene våre.

Vi kjøpte først to vallaker, en fawn som heter Feisty Bandit og en svart som heter Ask. De kom til gården vår 14 april 2011. Disse flotte dyrene grep oss så inderlig at vi ønsket flere, så vi valget falt for på at vi hadde lyst lyst til å ha hopper på gården, slik at vi kunne få oppleve å få criaer (føll) og se de vokse opp. Vi kjøpte to hopper, Yatiña og Texas som begge var bedekket. Termin var 17 mai, men allerede 6. mai leverte Texas en flott gutt OA Macho Beauty.

Alpakkaene er flotte sammen barn, de synes å forme et helt spesielt bånd! Alpakkaen er også et trygt dyr å la barna være sammen med, så her er det duket for fri utfoldelse.

Vi bare elsker våre alpakka og fjøset fylles stadig opp med de flotte dyrene som har opphavet sitt i Sør-Amerika. Vi kan sitte lenge ute og drømme oss helt bort i de nydelige dyrene som produserer ett av verdens mest ettertraktet fiber, som varmer fire ganger så mye som sauen. Sammen med alpakka får vi senket skuldrene og bare kose oss.

2012 hentet vi hjem også noen få villsau som bare vokser i antall.

Gårdsbutikken fylles opp av både garn og produkter ifra alpakka og villsau med mye annet innen hjemmelaget produkter.


Ta en kikk så skal du se!